Tietoja

TEKSTIILIKIERRÄTTÄJÄT RY on ympäristömyötäinen yhdistys, joka pyrkii toiminnallaan vähentämään sekajätteeksi päätyvän tekstiilijätteen määrää erityisesti Varpaisjärvi-Lapinlahti -alueella.


YHTEYSTIEDOT


040 965 1719

tekstiilikierrattajatry@gmail.com
tai info@tekstiilikierrattajat.fi
Kauppatie 15, 73200 VARPAISJÄRVI

www.tekstiilikierrattajat.fi
www.facebook.com/TekstiilikierrattajatRy


torstai 19. huhtikuuta 2018

Vaatteidenvaihtotapahtumat Lapinlahdella ja Varpaisjärvellä la 28.4. klo 10-14

Lauantaina 28.4.2018 vaatevallankumoustellaan Vaatteidenvaihtotapahtumien merkeissä klo 10-14 sekä Lapinlahden Asemalla (Asematie 25) että Sarkapajalla (Kauppatie 15, Varpaisjärvi). 

Tervetuloa vaihtamaan itselle tarpeettomiksi käyneet, puhtaat ja edelleen käyttökelpoiset vaatteet muiden ihaniin vaatteisiin!

----

Tekstiilikierrättäjien Vaatteidenvaihtotapahtumilla otetaan osaa kansainväliseen Fashion Revolution -teemaviikkoon. Fashion Revolution järjestetään tänä vuonna viidettä kertaa. Alkusysäyksen tapahtumalle toi Rana Plaza -teollisuusrakennuksen tuhoisa romahdus Bangladeshissä vuonna 2013, jonka seurauksena kuoli 1133 ompelutehtaan työntekijää ja loukkaantui yli 2000 ihmistä. 

Teemaviikolla ihmisiä kannustetaan kysymään vaateteollisuudelta "kuka on tehnyt vaatteeni?" ja puskemaan näin alaa kehittymään entistä vastuullisemmaksi ja läpinäkyvämmäksi.

 Lisätietoa Fashion Revolution -teemaviikosta löydät osoitteesta www.fashionrevolution.org/europe/finland/

----OHJE TEKSTIILIKIERRÄTTÄJIEN FASHION REVOLUTION -VAIHTOTAPAHTUMAAN

Tapahtumaan voi tuoda ilmaiseksi itselle ylimääräisiä, ehjiä ja puhtaita vaatteita ja ottaa ilmaiseksi toisten tuomista vaatteista itseä kiinnostavat itselle. Tapahtumaan voi myös vain lahjoittaa vaatteita, tai vaihtoehtoisesti vain ottaa muiden tuomista itselle sopivat – vaatteiden tuominen tai vieminen ei siis edellytä saman vaatemäärän "vaihtoa". Ylenpalttinen hamstraaminen tai vaatteiden vieminen toisten käsistä on kiellettyä – hyvät käytöstavat, hymyt ja kohtuullisuus sallittuja :) 
 
Tapahtumaan otetaan vastaan kaikenlaisia vaatteita pois lukien intiimit alusvaatteet (sis. alushousut, rintaliivit ja sukat). Myöskään kenkiä tai laukkuja ei tällä kertaa oteta vastaan, sillä usein kyseiset tuotteet ovat liian kuluneita vaihdettaviksi. Kukin vaatteiden tuoja asettaa omat tuomisensa esille niin, että muiden on niitä helppo tarkastella.

Vaatteita otetaan vastaan ja vaihdetaan vain tapahtuman ollessa käynnissä. Tapahtumasta mahdollisesti ylijääneet vaatteet siirtyvät Tekstiilikierrättäjät ry:n muuhun hyötykäyttötoimintaan, esimerkiksi tuote- tai materiaalimyyntiin tai työpajamateriaaliksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti