Tietoja

TEKSTIILIKIERRÄTTÄJÄT RY on ympäristömyötäinen yhdistys, joka pyrkii toiminnallaan vähentämään sekajätteeksi päätyvän tekstiilijätteen määrää erityisesti Varpaisjärvi-Lapinlahti -alueella.


YHTEYSTIEDOT


040 965 1719

tekstiilikierrattajatry@gmail.com
tai info@tekstiilikierrattajat.fi
Kauppatie 15, 73200 VARPAISJÄRVI

www.tekstiilikierrattajat.fi
www.facebook.com/TekstiilikierrattajatRy


perjantai 23. toukokuuta 2014

Kysely poistotekstiilien materiaalipakettipalvelusta
 Arvoisa poistotekstiilejä hyödyntävä yritystoimija!


Tervetuloa vastaamaan Työllistävä tekstiilikierrätys -hankkeen kyselyyn! Kyselyn tarkoituksena on selvittää pienten yritystoimijoiden materiaalinhankintatarpeita ja kiinnostuneisuutta hyödyntää materiaalipakettipalvelua, jota Tekstiilikierrättäjät ry on kehittänyt eteenpäin Työllistävä tekstiilikierrätys -hankkeessa.

Kysely on tarkoitettu poistotekstiilejä uusissa tuotteissa hyödyntäville mikroyrityksille. Kyselyn viimeinen vastauspäivä on ti 10.6.2014. Vastaamalla voit vaikuttaa konkreettisesti materiaalipakettipalvelujen kehittämiseen. Lisäksi vastaajien kesken arvotaan Tekstiilikierrättäjät ry:n unelmamateriaalipaketti, joka lajitellaan voittajan toiveiden mukaan.

Kysely löytyy osoitteesta

Kiitos vastauksestasi!


****

Kyselyn käsitteet 
 
Poistotekstiili =
sen hetkisestä käyttökohteestaan (eli tietyltä käyttäjältä tai tietystä käyttötarkoituksesta) poistettava tekstiilituote tai -materiaali. Poistotekstiilejä syntyy sekä tuotanto-, kauppa- että kuluttajaportaasta.
 
Mikroyritys =
yritys, jossa on alle 10 työntekijää.

Materiaalipankki =
poistomateriaaleja keräävä ja välittävä taho (joko fyysinen paikka tai virtuaalinen, esimerkiksi Internetissä sijaitseva toimija).

Materiaalipaketti =
poistomateriaaleista asiakkaan tilauksen mukaan kostettu paketti.
torstai 15. toukokuuta 2014

Sarkapaja avoinna lauantaina 17.5.2014 klo 10-13. Paikalla iloinen opiskelijamme Jenni! Tarjolla tekstiiliä takuuedullisin hinnoin, jäsenille vielä toukokuun ajan myös Asupuodin tekstiilit (kodintekstiilit ja vaatteet)
2 €/kg. Laatikollinen tilkkuja haluaa uuteen kotiin (veloituksetta, valitse parhaat palat). 
Tervetuloa!

torstai 8. toukokuuta 2014

Tuulipuvun viemää

Tekstiilikierrättäjät ry:n Työllistävä tekstiilikierrätys -hanke on julkaissut Tuulipuvun viemää -ideakilpailun, joka on käynnissä 9.5.-9.6.2014. Lue kilpailuohjelma osoitteesta https://www.facebook.com/tuulipuvunviemaa tai http://tyollistavatekstiilikierratys.blogspot.fi/p/tuulipuvun-viemaa-ideakilpailu.html ja ota osaa!tiistai 6. toukokuuta 2014

Sarkapajan aukioloajat touko-ja kesäkuun ajan:

maanantaisin 9-17
tiistaisin ja keskiviikkoisin 9-13
torstaisin suljettu
perjantaisin ja lauantaisin sopimuksen mukaan

Toukokuun jäsenetuna jäsenille myös Asupuodin tekstiilit
2 €/kg! 

perjantai 2. toukokuuta 2014

Toukotaikaa ja taikapalmikoita

Perjantaina 9.5.2013 Varpaisjärvellä tunnelmoidaan ja tehdään juttuja kulttuuri- ja taidetapahtuma Toukotaiassa klo 13-21. Tapahtuma sisältää hulvattoman määrän kokemista ja tekemistä - kannattaa siis tulla mukaan hieman kauempaakin!

Mukana tapahtumassa on myös Tekstiilikierrättäjät ry:n Työllistävä tekstiilikierrätys -hanke yhdessä Arkkitehtuuri- ja ympäristökulttuurikoulu Lastun sekä Varpaisjärven 4H-yhdistyksen kanssa omalla Taikapalmikko-ympäristötaidetyöpajallaan.

Tule ja tuo perhe ja kaverit mukanasi!